Terug naar alle opleidingen

Leerloopbaanpad Metselen

Looptijd: 6 maanden

Bouw steen voor steen aan je toekomst als metselaar

Metselen. Wat een schitterend vak is dat. Met je handen én je hoofd bouwen aan een mooi project. Iets voor jou, maar past een volledige opleiding (nog) niet in je thuissituatie? Dan is modulair leren een prima oplossing. Zo bouw je beetje voor beetje aan je kwaliteiten, op een manier die bij je past.

Inschrijven voor deze opleiding

Over de opleiding

De Leerloopbaan metselen is ideaal voor iedereen die zich oriënteert op een baan in de bouw. Als je ouder bent dan 23 en wilt zij-instromen, bijscholen of helemaal opnieuw beginnen na een uitkering of als bijvoorbeeld statushouder, dan is dit wat je zoekt. Je bouwt blok voor blok (modules) aan je kwaliteiten. Een module afgerond? Dan krijg je een certificaat waarmee je kunt solliciteren. Je kunt natuurlijk ook verder leren via een van onze opleidingen.

Stapel een carrière op elkaar

Je leert het metselvak met modules die passen bij jouw ervaring en de praktijk. Hoe meer ervaring, hoe hoger het tempo. Daar hoort natuurlijk de nodige theorie bij. De eerste drie maanden ligt daar het accent op. Daarna zorgen wij dat je vijf dagen per week aan de slag kunt bij een bouwbedrijf. Als je tegen die tijd je theorie nog niet volledig hebt afgemaakt, volg je een van de vijf dagen de laatste lessen.

Wat heb je nodig?

  • Diploma vmbo: basis- of kader en theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs Havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
  • Diploma MBO minimaal niveau 1

Inschrijven voor Leerloopbaanpad Metselen

  • DD slash MM slash JJJJ